Naam & Logo

Ying(Um) Yang

Wij willen met onze naam en logo een subtiel beeld uitstralen dat vertaalt waar wij voor staan en wat wij aanbieden. Subtiel om niet terug te vallen in het aloude standaard Ying(Um) Yang teken wat het symbool is voor de balans tussen tegengestelde krachten.

In ons logo vindt je de letters G en S terug die wanneer je goed kijkt samen een Ying(Um) Yang teken vormen. De letters G en S zijn de beginletters van de naam van onze organisatie GoSmarts.

De balans van de tegengestelde krachten symboliseert ook direct wie wij zijn aan waar we voor staan. ‘De drie hoofdinstructeurs zijn dan ook drie verschillende typen mensen met andere achtergronden en karakters, maar vullen elkaar uitstekend aan in wat zij beogen te doen en versterken elkaar hierdoor’. Wij zien dan ook graag een gemêleerd gezelschap aan leerlingen die wij net als onszelf in goede harmonie kunnen laten samenwerken en die elkaar kunnen versterken in de trainingen.

Martial Arts

In de naam zitten verschillende ‘verborgen’ betekenissen. SMARTS staat voor Sportvereniging Martial Arts. De Go staat voor de beweging naar een doel, zoals ook ons logo door het symbool aan de linkerzijde weer een bewegende loop lijkt te hebben. Het bewegen ofwel de drive willen we doen, vasthouden en overbrengen op onze leerlingen. SMART staat natuurlijk ook voor slim en SMARTS staat helemaal voor slim bezig en dat is wat we doen ‘slim bezig met bewegen binnen de kaders van de Martial Arts’.

Balans in energie

Plezier

Optimisme

Vernieuwing

Kleurkeuze

Ook de kleuren Groen en Turkoois hebben we bewust verkozen in onze logo en naam.

Groen betekent: balans in de energie, gevoel van tevredenheid, optimistisch, vol vertrouwen, vrede en harmonie in het leven. Groen staat in verband met genezing en hoop en geeft stabiliteit, richting, meer vriendelijkheid en geloof. Om de kleur groen niet overactief te maken hebben de combinatie met Turkoois gemaakt.

Turkoois betekent: ontspanning, kalmte, vredig, geeft heldere gedachten en bevordert de intuïtie en staat in verband met helder bewustzijn en ruimte. Turkoois staat ook voor toekomstgerichte vernieuwing, inventiviteit, doorbreking van de traditionele hiërarchie door humanisering en zingeving. Zoeken naar nieuwe vormen van samenwerken. Verder staat Turkoois ook voor de behoefte aan voortdurende verandering en vernieuwing van het bestaande, origineel, inventief, toekomstgericht, onconventioneel, sociaal denkend, vrijheidslievend. Turkoois is de kleur die geneest en heelt.

Nieuwsgierig?

Leuke achtergrond van onze naam en logo hopen we, maar natuurlijk is dit maar een detail van wat we te bieden hebben. Het zegt de nieuwsgierige lezer van onze website hopelijk iets over ons en onze visie en wat we willen uitstralen en beogen.

Gratis proefles

Ben je hierdoor nieuwsgierig geworden meld je dan aan voor een gratis proefles op het contactformulier op deze site. Pas dan kunnen we deze waterval aan woorden voor je omzetten in daden.

[recaptcha]