Competitie

Voor leerlingen die zich actief met anderen willen meten in competitieverband bieden wij ruime mogelijkheden.

De competitie heb je met jezelf en niet per definitie met anderen. We zullen je motiveren om je eigen grenzen te verleggen en een cultuur creëren waarin de mogelijkheden van ieder individu gerespecteerd worden. Wij vinden het belangrijk om iedereen een gelegenheid en mogelijkheid te geven om je eigen sportieve grenzen te verleggen. Iedereen moet met plezier kunnen bewegen.

Voor leerlingen die zich actief met anderen willen meten in competitieverband bieden wij ruime mogelijkheden. De mogelijkheden zijn heel divers aangezien wij ons niet beperken tot een bepaalde stijl en samenwerking hebben met vele andere stijlen. Bij diverse Martial Arts kampioenschappen, All-style kampioenschappen en Fighting Sport kampioenschappen zijn wij welkom. Onze intentie is om zo veel mogelijk samen te werken met andere sportscholen in de regio om zo ook dicht bij huis leuke en uitdagende toernooien te kunnen organiseren.

ALL STYLE toernooien en wedstrijden

ALL STYLE wedstrijden zijn competities waar je het op kan nemen tegen tegenstanders van verschillende stijlen van Martial Arts. Een toernooi of (inter)nationaal kampioenschap bestaat uit verschillende onderdelen. Gevechtsloopvormen genoemd hyungs of kata’s , wapenloopvormen en sparren zijn de standaard voorkomende onderdelen. Ook heb je op sommige toernooien teamonderdelen, waarbij je met een team van minimaal drie personen deelneemt aan de verschillende genoemde onderdelen. Ook het onderdeel breektesten komt voor. Hierbij worden veelal planken gebroken met bepaalde technieken om de impact van een techniek te tonen. Dit is vaak een spectaculair onderdeel. Als je tijdens wedstrijden aan het onderdeel sparren wilt deelnemen is een compleet beschermingspakket verplicht. Dit pakket bestaat uit hand- en voetbeschermers, hoofdbeschermer, kruisbeschermer en een gebitbeschermer. Dit beschermingspakket kun je met een interessante korting aanschaffen via Go Smarts.

De sfeer op de toernooien die wij bezoeken hebben wij allereerst zelf vastgesteld. Wij vinden het belangrijk dat sportiviteit en respect door de deelnemers en publiek onlosmakelijk door de organisator moet zijn verbonden aan een toernooi.

Je leert een hoop mensen kennen en ziet een hoop andere stijlen van Martial Arts. Een toernooi duurt vaak de hele dag. De jeugd is dan over het algemeen als eerste aan de beurt. De toernooien zijn grotendeels volgens het semicontact systeem. Deelname aan wedstrijden gaat altijd via en uit naam van je sportschool. Je sportschool wordt namelijk uitgenodigd om aan een toernooi te mogen deelnemen. Als je wilt deelnemen aan een toernooi dien je dat aan te geven. We zullen je dan zo goed mogelijk hierop voorbereiden. Niet getraind voor een toernooi is geen deelname. Je kan al deelnemen aan een toernooi vanaf de oranje band.

Op alle toernooien is een EHBO-post aanwezig zodat eventuele blessures gelijk behandeld kunnen worden. Gelukkig leert de ervaring dat hier nooit veel gebruik van wordt gemaakt omdat alle risico’s geminimaliseerd worden. Door gebruik van goede beschermingsequipment worden veel blessures voorkomen. Ook de scheidsrechters spelen een belangrijke rol bij het voorkomen van blessures door ongewenst gedrag bij het sparren te voorkomen.